Betonia pihalle

 Betonista väriä pihalle




Syksyistä päivää teille! Kesän kuluessa on tullut askarreltua muutamat jutut betonista. Nyt kun pihalta muuten värit kaikkoavat, niin on mukava, että jotain väriä jää jäljelle. Tuotokset ovat nyt menossa ensimmäistä talveaan koti, joten mielenkiinnolla odotan, miten ne talvesta selviävät. 

Betoni pöllyää sen verran, että suosittelen sen käsittelyä ulkona. Ulkonakin on hyvä käyttää hengityssuojaa, kun betonia sekoittaa. Itse olen käyttänyt näihin töihin Weberin s30 laastia. 


Teen laastia pienemmissä erissä kerrallaan, ettei sen käsittelyssä tule liian kiire. Hengityssuojan lisäksi on hyvä pitää suojahansikkaat kädess. Vaikkei laasti sinällään pitäisi käsille vaarallista olla, niin se kuivattaa kyllä ihon tehokkaasti. Betonia olen valanut alla olevassa kuvassa näkyviin muoviastioihin ja täyttänyt muovisia palloja. Pienempiin muovisiin pyttyihin tein ovistoppareita. Narut tökkäsin kiinnin betoniin jo silloin heti, kun se oli märkää. Öljysin astiat ihan perus ruokaäljyllä ennen laastin laittoa, samoin pallojen sisällä pyörittelin öljyä. Ainakin nämä ovistopparit irtosivat helposti. Palloihin tein pienen reijän, josta valutin mäskin niihin sisälle ja tuin ne kuivumaan hiekkakuoppiin. Kanervien kanssa kuvissa näkyvä kurpitsa on tehty ohuisiin sukkahousuihin. Betoni sisään ja kurpitsan "lohkot" tein kiertämällä narua sukkahousujen ympärille. 



Ihan tasaisen pyöreitä palloista ei tullut tuolla keinolla, mutta pienet lommot eivät haitanneet, koska päällystin pallot. Alla kuvassa yksi isompaan palloon tehty ja kaksi pienempää. 



 
Isoimman pallosta päällystin käsityömessuilta Mosaiikkimyymälän pisteeltä ostetuilla lasimosaiikeilla. Mosaiikit liimasin pallon pintaan pikaliimalla 


Saumaus on tehty harmaalla saumalaastilla. 
 Kaksi muuta palloa on päällystetty Adlibriksestä tilatuilla mosaiikeilla. Nämä lasimosaiikit olivat sekotteina 2 kg pakkauksissa. Ostin kahta eri vahvuutta 2-3 mm paksua ja 5 mm paksuja palasia. Lajittelin sitten paljoja ensin vähän väreittäin, kun suunnittelin palloja. 


Ovistopparit on maalattu ihan perus akryylimaaleilla. Niihin en ole laittanut mitään lakkaa pintaan. Stopparit ovat talvenkin katoksessa, jossa ne eivät kastu eikä lunta sada päälle. 

 









Kommentit

  1. Erilaiset betonielementit tuntuvat olevan nykyään kovin suosittuja. Itsellänikin on vessaharjan pidikkeenä betoninen ruukku, joka sopii mainiosti sisustukseemme. Itse en ole kyllä mitään kokeillu betonista tehdä, mutta näyttää aika simppeliltä, vaikkakin sotkuiselta. Hauskoja varsinkin nuo pallot, mahtavia koristamaan puutarhaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sotkuista joo, mutta suht helppoa ja kivaa. Moneen muuhun materiaaliin verrattuna betoni on edullista ja muotiksi käy melkein mikä tahansa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2