Makramee avaimenperät

Avaimenperät



Makramekurssin jälkeen teki mieli kokeilla jotain vähän pienempää ja nopeammin valmistuvaa kuin seinävaate jonka kurssilla tein. Niinpä kokeilin avaimenperien tekemistä erilaisilla solmuilla.

Kaikissa kuvan avaimenperissä on käytetty Moppari kierrenarua, joka on valmistettu kierrätyspuuvillasta. Mopparia löytyy ainakin Lankavan verkkokaupasta ja Kärkkäiseltä.

Moppari sopii tähän tarkoitukseen paremmin kuin Pauliina punoskude, jota käytin seinävaatteessa siksi, että se on ohuempaa. Ja Moppari purkautuu helpommin hapsuiksi, jos haluaa hapsuttaa avaimenperän pään. Mopparista saa siten tehtyä myös sulkia helposti, jos haluaa. 

Avaimenperiin katsoin solmumallit samasta Fanny Zedeniuksen "Makrameen maailma" -kirjasta, josta olen muitakin malleja ottanut.  







Vasemmalla olevassa kuvassa on käytetty kiertyvää tasosolmua. Tosi nopea ja helppo tehdä. Avaimenperä syntyi suunnilleen varttitunnissa. Ja Mopparin valkaisemattomassa narussa solmutkin tulevat hyvin esille.















Oikealla kuvassa oleva avaimenperä on tehty Josefiinan solmuilla. Noita solmuja jouduin jonkun aikaa pyörittelemään ennenkuin ymmärsin mistä mikäkin lanka tulee ja menee. Näitä Josefinan solmuja pitää vielä harjoitella lisää, että lopputulos on nätimmän tasainen ja solmut samalla tavalla kiristetty.







Kolmas avaimenperä on tehty mustalla Moppari narulla. Kuviin en saanut mitenkään näkymään solmujen yksityiskohtia. Kokeilin kuvausta useampaakin eri taustaa vasten, mutta lopputulos oli aina yhtä tasaisen musta pötkylä. 

Musta on ehkä kätevin väri avaimenperään, joka pyörii milloin minkäkin kassin tai taskun pohjalla. Epäilen, että nuo vaaleammat eivät minun käytössäni kauaa puhtaina säily. 

Musta avaimenperä on tehty munkinnyöri tekniikalla. Munkinnyörin tekemisestä löytyy netistä hyviä valmiita ohjevideoita ja kuvia. Tämänkään tekemiseen meni alta puoli tuntia. 

Munkinnyörin kuviot tulevat ehkä paremmin esiin, jos siinä käyttää yhtä tai useampaa eriväristä narua. 

Kommentit

  1. Minuakin kovasti makramee kiinnostaisi, kun olen lukenut Sinun ja muiden blogeja. Valitettavasti täällä meillä ei ole ainakaan vielä ollut kurssia aiheesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee kurssilla osa 2