Joulukuusenkoristeita

DAS -massa kokeilut



Näin jouluksi olisi vaikka mitä kivaa askarreltavaa. Ei millään meinaa osata päättää, mistä aloittaisi ja mitä jättäisi seuraaviin jouluihin. Yhdeksi tämän joulun askarteluksi valikoitui kokeiluun DAS -massa. En ole ko. massaa ennen käyttänyt, joten tässä ihan ensimmäiset näytteet, mitä massasta saa aikaan. Kokeilemaan minua houkutteli massan helppo saatavuus (lähimarketista), hinta ja se, että massa kuivuu huoneilmassa ilman uunia.


Päätin aloittaa kokeiluni 500 g paketista ja valkoisella massalla. Massaa löytyy myöskin terrakotan värisenä. Lähimarketissa tuo puolen kilon pakkaus maksoi 3,95 €. Netistä vinkkejä etsiessäni törmäsin juttuun, että massa kuivuu kohtuu nopeasti käsitellessä, joten otin alkuun paketista noin yhden kolmasosan käsittelyyn ja pakkasin muut huolellisesti ilmatiiviiseen pussiin takaisin. 


Kaulin massan ihan ohueksi levyksi ja otin siitä piparkakkumuoteilla sopivia kuvioita. Kolmasosasta taikinaa tuli kuvan leivinpaperin päällä näkyvä määrä koristeita. Kuvioiden reunat jäivät vähän epätasaiseksi piparkakkumuottien jäljiltä, joten siloittelin ne vedellä. Vain tilkka vettä sormin ja reunat siistiytyivät helposti. Nostelin kuviot leivinpaperin päälle ja laitoin vielä toisen leivinpaperin ja painoja päälle, että kuviot kuivuisivat suoriksi. Päivän odoteltuani totesin, että eivät ne nyt niin äkkiä kahden leivinpaperin välissä kuivu:) Siirsin kuviot sitten tavallisten papereiden väliin, jotka vähän imivät pois kosteutta kuvioista. 


Kun kuviot olivat kunnolla kuivuneet maalasin ne samoilla Inka-Gold väreillä ja saman sarjan lakalla, kuin aiemmin betonista tekemäni tontut. Väri peitti hyvin ja ainakin näin alkuun näyttää pysyvän myös DAS -massassa. Siellä ne nyt ovat kuusessa koristeena kalastusosastolta löytyneen läpinäkyvän siiman varassa. Massaa siis vielä jäikin, joten lisää DAS -massa juttuja luvassa myöhemmin. 










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2