Koriste kippo

Koriste kippo



Tällä kertaa esittelyyn dreijauskurssin tuotoksista kulho, jonka tein ihan puhtaasti koriste-esineeksi. Ensin siis dreijasin kulhon Kankaanpäässä kesällä käymälläni dreijaus kurssilla. Alla olevassa kuvassa kulho on juuri nostettu dreijan päältä kuivumaan. Tässä vaiheessa kulho on vielä niin märkä ja pehmeä, että sitä ei voi juurikaan käsitellä. 


Kun kulho oli kuivunut noin vuorokauden ns. nahkakuivaksi, tein siihen reijät valmiiksi kahvan kiinnitystä varten. Alla olevassa kuvassa kulho on otettu pois ns. raakapoltosta. Siinä nuo tehdyt reiät jo näkyvätkin. Rei'istä kannattaa alkuun tehdä ihan reilun kokoiset. Savi kutistuu jo raakapoltossa noin 10 % (muistaakseni) ja sitten vielä lasittaminen pienentää reikää. 


Sitten vaan etsimään sopivaa karahkaa. Onnekseni lähellä oli metsätyömaa, jossa kaadettiin puita ja irrallisia oksanpätkiä sai ottaa hyvällä omatunnolla. Suorilta en neuvo menemään sahan kanssa kenenkään muun metsään:) Alkuun sahasin männynoksan kuvassa näkyvään mittaan. 


Oksan kuorin sitten ihan puukolla, käsipelillä. Kuorimisen ja kahvan kiinnittämisen jälkeen tulos oli tuo alla näkyvä. Jotenkin mittasuhteet näyttivät vähän hassuilta ja niinpä päädyin vielä lyhentämään kahvaa noiden reunan ulkopuolella jatkuvien pätkien osalta. 


Tässä siis lopputulos, joka näyttää mielestäni aika paljon sopusuhtaisemmalta. Hyvää tässä on, että jos kahvaan joskus kyllästyy, on se helppo poistaa ja laittaa tilalle vaikka ketjut ja ripustaa kulho jonnekin. 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2