Hurahdin kalkkimaaliin


Lisää kalkkimaalia



Innostuin sitten kesällä maalaamaan enemmänkin vanhoja jo vähän rähjääntyneitä huonekaluja kalkkimaalilla. Ensimmäisistä neljästä tuolista löytyy enemmänkin juttua aiemmasta bloggauksesta.

Siellä vähän tarkemmin työvaiheista. Ensimmäisen kuvan tarjoiluvaunussa ja näissä kahdessa samaa sarjaa olevassa tuolissa oli huomattavasti vähemmän hiomista ja paklaamista. Väreinä tässä antrasiitin lisäksi graffitin harmaa. Mitäs tykkäätte? 


Vielä puuttui pöytä niille aiemmin tuunaamilleni neljälle tuolille. Aikani etsittyäni löysin tori.fi palstalta sopivankokoisen pyöreän pöydän. Toisin kuin nämä aikaisemmat huonekalut, on tuo pyöreä pöytä tehty jostain levystä (lastu?) ja päällä on aika ohut puuviilu. Siksi en käsitellyt sitä oikeastaan lainkaan.






Tässä pöytä ennen maalausta kunnossa. Muuten tukeva pöytä, mutta pinta oli vähän käytössä kärsinyt. Muutamasta kohdasta hioin vähän, jossa oli enemmän naarmuja ja kulumaa. Paljon en uskaltanut, ettei koko pinnan viilu mene puhki.

Ja tässä sitten pöytä maalipinnan kanssa. Pohdinta on käynnissä, jätänkö tämän pöydän vain vaaleammalle harmaalle vai vedänkö pöydän pinnan vielä tuolla tummemmalla graffitin harmaalla. Kommentoi kummalla värillä sinä laittaisit! 


 






Kommentit

  1. Kivat värit, maalaisin pinnan tummemmalla. Vaatisiko myös lakan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että päädyit samaan valintaan kuin minä. Laitoin tuon pinnan tummemmalla. Vaatii vielä yhden kerroksen tummaa maalia. Ja ehdottomasti päälle lakka. Olen käyttänyt tuohon sarjaan kuuluvaa rusto oleum spray lakkaa. Siitä tulee matta pinta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2