Aloe veralle ruukkuja

Ruukkuja aloe veran taimille



Tällä kertaa esittelyyn aloe veran taimille dreijaamalla tekemäni ruukut. Pohja ruukulle on tehty ihan samoin, kun mikä tahansa dreijaamalla tehty esine. Ruukun reunat vain jätin tarkoituksella normaalia paksummaksi, että ne kestävät vesilasilla käsittelyn. Eli, ruukku dreijataan ja kun se on vielä kostea (ja kiinni dreijassa) sivellään reunat kokonaan tai haluttu osa reunoista vesilasi -nimisellä aineella, joka on siis natrium silikaattia. 


Vesilasia kului tähän ruukkuun ehkä 5 millilitraa, joten se on todella riittoisaa. Ainetta saa tilattua netistä esim. uuneja valmistavista liikkeistä. Itse ostin ainetta apteekista, joka suostui myymään sitä pienemmän määrän kuin nuo nettiliikkeiden 3-5 litran kanisterit.  Kun ruukku on halutun kokoinen, sivellään reunat siis ulkoapäin vesilasilla. Sen jälkeen ruukun annetaan kuivahtaa pinnasta. Kun vesilasi on kuivunut pintaan aletaan ruukkua pullistamaan sisältäpäin, jolloin saadaan aikaan tuo krakleeratun näköinen pinta. 

Sitten, kun ruukku on saatu pullistettua haluttuihin mittoihin ja pinta rikki annetaan sen kuivua kuten muutkin savityöt. Ja sitten normaali raakapoltto. Itse halusin korostaa tuota rikkonaista pintaa, joten raakapolton jälkeen lisäsin ruukun uriin mangaanioksidia hyvin vaalean lasitteen alle. 


Valosta riippuen pinta näyttää ruukussa aina vähän erilaiselta. Ja kuten arvata saattaa ruukku on eri puolilta vähän eri näköinen. 



Nähtäväksi jää, miten ruukut kestävät ajan saatossa. Yleensä astiat lasitetaan sekä sisältä että ulkoa, mutta tällä kertaa jätin ruukut sisäpuolelta lasittamatta. Toivon, että nuo pienen pikkuruiset aloe veran taimet viihtyvät paremmin lasittamattomassa ruukussa. 






 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2