Kalkkimaalia pintaan


Tuolien entisöintiä



Sen verran kiirettä on kesän pitänyt, että postaukset blogiin on jääneet vähemmälle. Vähän käsitöitä sentään on tullut tehtyä. Heinäkuussa vierähti viikko Kankaanpään opistolla dreijauskurssilla, siitä lisää myöhemmin. Tähän postaukseen otin parit kuvat tuoleista, jotka kesällä sain kunnostettua.

Minulla oli varastossa pyörimässä neljä mäntyistä tuolia. Tuolit (4 kpl) olen aikanaan hankkinut ensimmäiseen asuntooni. Jossain vaiheessa ajattelin jo hävittää ne juhannuskokossa tms. Kuten kuvista näkyy, ne olivat päässeet jo aika huonoon kuntoon. Onneksi se hävittäminen jäi tekemättä. Kun tarkemmin tuoleja katselin ja pyörittelin, niin vähän puuliimaa ja mutterien kiristäminen sai ihmeitä aikaan. Tuolit olivatkin ihan tukevan tuntuiset vielä. 



 


Alkuun hioin irtonaisia lakkoja pois ja oikaisin pahimpia kolhuja. Tuolissa suurin osa pinnoista on ihan tasaisia, joten homma hoitui kohtuullisen helposti hiomakoneella. Joitain ahtaimpia kulmia ja välejä hienosäädin käsin hiomapaperilla. Sen jälkeen tasoitin uurteet puukitillä ja hioin vielä uudelleen. Jälkeenpäin ajatellen se eka hiomakierros oli ehkä vähän turha. Pinnat olisi tasoittuneet kerta kierroksellakin ja irtolakka lähtenyt. 


Tasoitusten jälkeen sitten maalasin kaikki neljä tuolia Rust-oleum Chalky  Finish kalkkimaalilla. Yksi purkki antrasiitin väristä maalia riitti hyvin noihin neljään tuoliin. Kalkkimaalissa näkyy siveltimenjäljet ja oli yllättävän hankalaa saada tasaista pintaa aikaiseksi. Ohjeissahan on, että kalkkimaalilla maalatut voisi tuunata "vanhannäköisiksi" hiomalla maalaamisen jälkeen sieltä täältä. Itse en tässä vaiheessa aikonut hioa mitään, joten tein muutaman päivän päästä tuoleille vielä uuden paikkamaalaus kierroksen. Minulla ei ollut kiire saada tuoleja käyttöön, niinpä annoin niiden kuivua ihan rauhassa reilun viikon ennen kuin sumutin lakkaa päälle. Lakaksi valitsin saman sarjan mattapintaisen lakan. Lakkapulloja kului neljään tuoliin kaksi kappaletta. Aika sitten näyttää miten nuo tuolit kestävät kulutusta. Mitäs tykkäätte lopputuloksesta? 









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2