Kananmuna koristeita

Reikäkoristeita kananmuniin




Viime viikonloppuna olin Äänekoskella Koskela opistolla Pisankamuna kurssilla. Siitä lisää pidempi juttu myöhemmin, mutta ensin pari tarinaa muista siellä tehdyistä kananmunan koristelu kokeiluista. 

Minulla oli mukanani muutama valmiiksi tyhjennetty leimaamaton kananmuna. Tätä tekniikkaa varten munat on hyvä tyhjentää etukäteen ja antaa niiden kuivua kunnolla.  Tuossa ensimmäisessä kuvassa, jossa kaikki munat ovat yhdessä, en ole vielä poistanut munien sisällä olevaa kalvoa. Siksi reijät näyttävät vähän "suttuisilta" ja sisällä oleva kalvo näkyy vähän roskana. Kurssilaiset sanoivat, että kalvon poistaminen on hankala eivätkä ole vielä keksineet millä sen saisi pois. Koska nämä omat munani olivat muutenkin uuden tekniikan kokeilua, päätin kokeilla vahvaa puhdistusainetta. Vahinko ei olisi ollut iso, vaikka munat olisivat vahingoittuneet muuten. Lykkäsin poratut munat likoamaan veteen, johon lorautin reilusti geelimäistä WC:n puhdistus kloriittia. Annoin kananmunien liota liuoksessa yön yli ja näyttää siltä, että ainakin osa kananmunan sisäkalvoista lähti sille. Jonkun verran se näyttää myös vaikuttaneen kananmunan pintaan. Pinta on ehkä hiukan röpelöisempi kuin ennen liotusta, mutta ei minusta mitenkään häiritsevästi. 

Kananmunaan reiät on tehty Dremelillä. Kuvioita voi tehdä kuinka paljon haluaa ja millaisiin muotoihin haluaa. En ollut ennen käyttänyt Dremeliä ja sen huomaa, ettei jälki ole niin tasainen kuin voisi olla. Joku oli kokeillut reikien tekoa kynsienkäsittelyyn tarkoitetuilla laitteilla. Olisiko ollut sitten nimeltään kynsipora tai kynsiviila. Dremeliin nähden siinä on se etu, että on ilmeisesti kevyempi käsitellä kuin tuo Dremel. Akku kynsienhoitoon tarkoitetuissa laitteissa ei kuulemma riitä kovin pitkään. Kananmunan kuori on yllättävän kovaa ja ilmeisesti Dremelin teriäkin kuluu ihan kiitettävästi. Yhden kananmunan värjäsin samoilla väreillä, joita käytettiin Pisanka munien maalaamisessa. Itse tykkään ehkä enemmän noista valkoisiksi jätetyistä munista. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2