Paperiposliinista pääsiäiskoristeita

Hyvää pääsiäistä! 




Vuosi sitten pääsiäiseksi tein valkoisesta paperiposliinista koristeeksi munankuoria. Paperiposliini on huomattavasti helpompaa työstettävää kuin posliinisavi. Paperiposliini ei repeä niin helposti, kun sitä käsittelee eikä se kuivu ihan yhtä nopeasti kuin tavallinen posliinisavi. 


Nämä munankuoret on siis tehty ilmapallojen päälle taputtelemalla ja annettu kuivua siinä ilmapallon päällä hetken aikaa. Sen jälkeen ilmapallo on rikottu ja muna laitettu kuivumaan lopulliseen muotoonsa. Kuivumisen jälkeen munat on raakapoltettu ja sen jälkeen lasitettu. Koska kuoret ovat aika ohuita täytyy lasitettakin laittaa ohut kerros etteivät kuoret halkea lasituspoltossa. Harvemmin tulee tehtyä mitään näin kirkkaan värisiä astioita tai muitakaan töitä, mutta näihin kuoriin sopii minusta tosi hyvin kirkas, kiiltävä väri. 



Kuoriin voi sitten laittaa eri vuosina erilaiset täytteet, ettei käy tylsäksi. Vaikka istutaa rairuohoa tai kauraa koristeeksi. Itse päädyin täyttämään munannkuoret pienillä suklaamunilla ja toisen keltaisen isomman kuoren kiikutin tuliaisiksi tuttaville. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2