Käsityömessuilla

Jyväskylän kädentaito-, hyvinvointi 

ja antiikkimessut




Tänä viikonloppuna (6-7.4.2019) on Jyväskylässä kolmet messut yhtä aikaa. Kädentaito-, hyvinvointi- ja antiikkimessut. Messut olivat vähän pienentyneet aiemmista vuosista, mutta vieläkin näytävää oli ihan mukavasti. Kiersin ensin antiikkimessujen puolen suht pikaisesti. Olihan siellä vaikka mitä purnukoita, laseja, maljakoita, lehtiä, rahoja jne jne. nähtävänä. Paikalla olisi ollut myös antiikin arvioija ja vähän harmitti, etten ollut ottanut mukaan yhtä maljakkoa, jonka arvoa olen jo jonkun aikaa pähkäillyt. Pitänee keksiä joku muu paikka, missä siitä saa arvion. 


Antiikkimessujen puolelta jäi erityisesti mieleen Ajanpatinaa. Heidän osastollaan minua viehätti se, miten astioita oli asetettu näytteille. Kauniisti väreittäin järjesteltynä ja ylimmän hyllyn maljakot näyttävät tosi kauniilta, rauhallisessa asetelmassa. 


Hyvinvointimessujen puolen kiersin kohtuullisen nopeasti. Sielläkin kyllä olisi ollut houkuttelevia kokeiluhoitoja tarjoilla, mutta kädentaidot vetivät puoleensa niin, etten malttanut jäädä jonottelemaan hoitoihin.

Kädentaitomessujen puolella oli noin 150 näytteilleasettajaa, jos esittelyvihosta oikein laskin. Tarjoilla oli lankoja, kankaita, askartelutarvikkeita, valmiita tuotteita (vaatteita, puukkoja, koriste-esineitä) jne. 

Tarjoilla olevista tuotteista ihastuin tamperelaisen Johanna Tolvasen Tolvanoihin. Uniikkia keramiikka, iloiset esittelijät ja hyvin rakennettu tarina. Tolvana-keramiikka löytyy ainakin Facebookista. Alla kuvissa pikareita sekä Tolvanoita. Mukaan sain lapun, jossa kerrotaan Tolvanoiden synnystä "Alkuhämmästyksen aikoina". 
 

Kaikkiaan välttelin kiusauksia kohtuullisen hyvin. Kaapeista löytyy jo ennestään askartelutarvikkeita sen verran, että päätin nyt lähinnä katsella ja kerätä ideoita enkä hamstrata lisää tarvikkeita. Kahteen sudenkorentoon sorruin Mosaiikkimyymälän osastolla. Paketissa oli valmiina sudenkorentoon tarvittavat mosaiikkipalat sekä liima. Kuvassa näyttelyosaston mallikappaleet ja toinen kuva osasta myyntipöydän muuta tarjontaa. Korennon voi liimata jonnekin puutarhaan kiven päälle. Itse suunnitelen käyttäväni nuo korennot johonkin betonijuttujen koristelemiseen. Olen nimittäin menossa betonikurssille ja mielelläni otan teiltäkin ideoita vastaan, mitä betonista voisi tehdä. 

 

Sinellin pistellä sai kokeilla muovailu massoja: Silk Clayta ja Foam Clayta. Massa kovettuu ilman kanssa kosketuksessa. Pohjalle sai valita puisen muotin, jonka päälle massaa levitettiin. Silk Clay olisi ollut sileämpää ja Foam Clayssä oli pieniä helmiä joukossa (tätä käytin perhoseen). Massasta löytyy vielä kolmaskin versio, jossa on joukossa isompia helmiä. Massa on siistiä käsitellä, kun se ei taahmaa eikä tartu eikä värjää. Lasten kanssa tuo olisi varmaan tosi mukavaa massaa askarrella. Koristella vaikka pääsiäismunia. Massasta voi tehdä ihan ohutta kerrosta tai laittaa paksumpiin kerroksiin. Tosi riittoisaakin massa tuntui olevan. Itse en niin hirveästi tuosta innostunut, mutta olihan sitä mukava kerta kokeilla. Oma perhoskokeiluni ei ehtinyt kuivua tai kovettua ja kaavin sen pois. Keksin tuolle puiselle perhoselle uusiokäyttöä. 


 


 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2