Betonista

Betonimunia



Betonikurssia odotellessa tuli otettua varaslähtö betonin kanssa läträämiseen. Olin keräilemässä vasta muotteja ja suunnittelemassa mitä voisin tehdä kurssilla, kun mies huuteli remontin keskeltä, että nyt olis ylimääräistä betonia. Johonkinhan se sitten oli laitettava. 


Onneksi olin jo ehtinyt tyhjentää läjän kananmunia. Yksi hajosi tyhjennysvaiheessa, mutta laitoin sen sitten ulkopuolelta kasaan maalarinteipillä ja hyvin tuo teipattukin muna kesti käsittelyn. Edes betonin valupintaan ei tullut mitään säröjä näkyviin, niin kuin kuvittelin. Tein kananmuniin ihan reilun kokoisen reiän, kun minua oli varoiteltu, että täyttäminen on hidasta ja työlästä. 


Onneksi sattui lämmin kevätpäivä, niin läträämisen sai tehtyä ulkotiloissa. Kokeilin munien täyttämistä useammallakin konstilla. Ruisku ei toiminut ollenkaan. Betonimassan pitäisi olla tosi paljon löysempää, että se tulisi ruiskusta ulos. Kokeilin myös "pursotinpussia" eli pistin betonia pussiin ja kokeilin pursottaa sitä kananmunan reiästä. Myös tähän oli ainakin tuo minun massani liian paksua. Betonia pursui kaikkialle, paitsi kananmunan sisälle. Niinpä sitten lusikoin betonin munankuoriin pienimmällä löytämälläni lusikalla. Samalla kun täytin kananmunan kuorta, ravistelin sitä varovasti, että betoni painui tasaisesti ja ilmakuplat tulisivat pois seoksesta. 


Täytetyt munankuoret ja pari täyttämääni palloa jätin munakennoon kuivumaan kahdeksi päiväksi. Sen jälkeen irrottelin kuoren varovasti ja pesin munia varovasti vedellä. Ihan hauskan näköisiä noista minusta tuli ja lopulta kuitenkin yllättävän helposti. Nyt siis ensimmäinen kokeilu betonilla takanapäin ja innostuin kyllä miettimään mitä kaikkea muuta betonista voisikaan tehdä. Nuokin munat voisi päällystää mosaiikilla tai maalata, mutta omaa silmääni tuo betonin rouhea pinta miellyttää ihan tuollaisenaan. Mitäs te tykkäätte? Vai ovatko betonista tehdyt munat jo turhan vanha juttu?




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2