Betoni hommia

Valmisteluja betonikurssille




Ensimmäinen suunnittelukerta betonikurssia takana. Ennestäänkin oli jo ideoita mielessä, mitä voisi kokeilla, kun olen surffaillut Pinterestissä betonitöitä katselemassa. Nyt on entistä vaikeampi valita, mistä homman aloittaisi. Toki kahden kokonaisen kurssipäivän aikana ehtii tehdä aika montakin kokeilua.

Opettajalta saimme tarvikelistan ja muitakin ohjeita monisteessa. Lista täydentyi infokerran aikana sitä mukaan, kun kysyimme ja katselimme erilaisia malleja. Edellisten kurssilaisten töitä löytyy vihjeeksi osoitteesta http://mosaiikinmallaajat.blogspot.com/ ja opettaja suositteli lisäksi Facebook ryhmää "Luomuksia Betonista, Savesta, Kipsistä, Mosaiikista". Aikaa saa kivasti kulumaan tuntikausia tuolla surffaillessa.

Jyväskylässä oli jo hetken kevät, kunnes lunta tuli parin päivän aikana reilu uusi kerros. Kurssilla olisi hyvä olla mukana hiekkaa ja mistäs sitä nyt sitten kaivetaan... ei kun lapio kouraan ja mätin lunta pois pihalta "hiekkalaatikon" kohdalta. Jos tuosta routa sen verran hellittäisi ja loppu lumi sulaisi, että saisin siitä hienoa hiekkaa ämpäriin kurssille mukaan. Hiekkaa käytetään tukemaan betonivaluja. 


Ihastuin netistä löytämiini kurpitsoihin, tonttuihin, "pussinnäköisiin" betonisiin kukkaruukkuihin ja erilaisiin hahmoihin. Ja erilaisia muovisia astioita voi käyttää muotteina. Siinä ei liene muuta kuin mielikuvitus rajana mitä käyttää. Siispä etsimään kaikki vanhat muoviset kukkapurkit, ämpärit, hiekkakakkumuotit, sukkahousut ja erilaiset mosaiikin ja posliinin palaset, joita voisi kurssilla hyödyntää. 


Ompeluhommiksihan se sitten meni. Tekokuituiset kankaat ei betonin kanssa toimi, kun ne eivät ime betonia. Siispä otin käyttöön palasen vanhaa pellavakangasta. Mistä lienee sekin kaappeihin eksynyt aikanaan. Tein siitä pari pussia neliönmuotoiseen astiaan ja pari pyöreään. Nyt vain pitäisi sitten saada nuo pussien sisämuotit niin tukeviksi, että valu pysyy kuosissaan. 




 Aikanaan kanaverkosta ja paperimassasta tekemäni koriste pääsee nyt uusiokäyttöön yhden hahmon tukirankana. Ja pesussa pilalle huovuttunut ja kutistunut poncho saa nyt uuden tehtävän. Lisäksi ompelin hahmolle jo pellavasta hatunkin. Saas nähdä, miten tuo hahmon betonointi onnistuu. Pitänee etsiä vielä raudoitusrautaa tueksi ja siihen, että hahmon saa aikanaan tökättyä raudoitusraudan varassa pihalle naapureiden kauhistukseksi. 

Pari viikkoa aikaa haalia materiaaleja ja suunnitella, kunnes ollaan lauantai - sunnuntai tosi toimissa. 







Kommentit

  1. Betonilla saa kyllä kivoja elementtejä aikaan. Tuo kanaverkko on itselläkin ollut monissa askarteluissa ja sisustusjutuissa käytössä, siitä saa helposti näyttävää. Hyvä tietää, että tekokuituista kangasta ei voi käyttää betonin kanssa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2