Sytykeruusuja

Sytykeruusuja


Sytykeruusujen tekemisestä on tullut meidän perheen yhteinen harrastus. Vuoden mittaan keräämme kaikki kynttilöiden ja ulkotulien steariinijämät pusseihin ja tyhjenneet kananmunakennot talteen. Sitten noin kerran vuoteen on askartelun aika. 

Ensin revin kananmunakennoista kupit erilleen. Sitten kannesta ja osasta kennoja revin palasia ja kieputan niitä  ruusun muotoon kuppeihin. Minun vastuullani on askarrella ruusujen aihiot. 

Steariinin sulatus ja ruusujen kastaminen on sitten mieheni vastuulla. Steariinin sulattamisen hän hoitaa ulkona kattilassa, retkikeittimellä. Käry ei haittaa eikä sekään ole niin nuukaa jos steariinia roiskuu. Sitten pihdeillä kiinni ruusun reunasta ja dipataan se steariiniin. dipatut ruusut olemme nostaneet kuivumaan uunipellin päälle ja väliin leivinpaperia. 

Vasemmalla vielä dippaamattomia ruusuja ja oikealla jo kastettuja. 


Ruusuista tulee vähän erivärisiä riippuen siitä lajitteleeko steariinin värin mukaan ja käyttääkö pohjalla vaaleita vai sinisiä kananmunakennoja. Yläkuvassa ruusut on dipattu vain kertaalleen. Alakuvassa ruusuja, jotka on dipattu toiseen kertaan ja niissä on siten paksumpi steariinikerros. 




Että on helppo sytyttää takkaa, saunaa ja pönttöuunia, kun tuollaisen ruusun viskaa joukkoon sytykkeeksi. Nättiin pakettiin, kun niitä käärisee, niin on mukava tuliainen vaikka mökille.

Ja kun ruusut laittaa siistiin koriin, niin ne kehtaa pitää esillä uunin vieressä ja helposti käytettävissä. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2