Lasituskokeiluja

Sivellinlasitteita kokeilussa


Joskus, kun vielä polttamattomia töitä käsittelee vähän varomattomasti, käy huonosti. Onnistuin rikkomaan yhden dreijaamani lautasen uuniin nostettaessa. Päätin kuitenkin polttaa sen, mitä lautasesta jäi jäljelle ja käyttää sen lasituskokeiluihin. Lasitteissa on se mielenkiintoinen juttu, että koskaan ei voi olla ihan varma miltä lopputulos näyttää. 

Ostin Varnialta kolme purkkia uusia sivellinlasitteita ja halusin kokeilla miltä ne näyttävät ennenkuin käytän niitä muihin töihin. Sivellinlasite siis nimensä mukaisesti sivellään siveltimellä keramiikkatyöhön. 

 



Ostin siis Spectrumin sivellinlasitteet numero 1144, 1183 ja 1199. Purkkien päältä ei voi päätellä oikeastaan mitään siitä, millainen väri ko. purkin lasitteesta lopulta kuoritutuu. Varnian liikkeessä löytyi noista kaikista väreistä kaksi erilaista kokeilupalaa ja mikään kohdalla ne kaksi palaa eivät olleet samanlaiset.  





Tässä uuniin menossa lautanen, johon kokeilin lasitteita ohuempana ja paksumpana kerroksena pelkkää yhtä lasitetta. Lisäksi kokkeilin myös aina kahden lasitteen yhdistelmiä. Jotta tietäisin missä kohtaa mitäkin yhdistelmää oli laitettuna kirojoittelin koodit varmuudenvuoksi lautaseen lyijykynällä muistiin.




Tällainen lautanen sieltä sitten lasituspolton jälkeen tuli. Myös saven laatu vaikuttaa siihen millainen lopputulos on. Luulen, että käytän noita lasitteita yksi kerrallaan muissa töissä. Ne kohdat, mihin laitoin yhdistelmiä kahdella eri lasitteella ovat minusta vähän suttuisen näköisiä.

Sinisestä pelkällään ja vihreästä pelkällään tykkään kyllä. Samoin vaalea on minusta mukava, kun siinä on vähän erilaisia sävyjä eikä ihan pelkkää yksiväristä kiiltävää valkoista.

Kommentit

  1. Ihana blogi sinulla. Täältä saa sopivasti uutta inspiraatiota ja myös informaatiota. Tämäkin postaus oli hyödyllinen. Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Aloittelen vasta tätä bloggaamista ja kaikki on vielä kovin uutta ja jännittävää

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2