Joulukranssi

Joulukranssi






Viime viikolla kävin työreissussa Helsingissä ja eksyin ostoksille Askarelliin. Askartelutarvike kaupoissa käynti on aina yhtä vaarallista puuhaa. Ympärillä on kaikkea ihanaa, mitä tekisi mieli ostaa mukaan eikä järjen äänestä ole tietoakaan, kun kahmii tavaraa ostoskoriin. Tällä kertaa mukaan lähti mm. punaista nauhaa ja 25 cm halkaisijaltaan oleva styrox rengas. Muista ostoksista lisää tulevissa blogeissa. 




Kotoa löytyi lisäksi timpurin liimaa, viime talven keramiikkakurssilla tehtyjä punaisia sydämiä (joissa lasitus ei mennyt ihan niin nappiin...) sekä miehen isoäidin perintönä saatu joululiina, joka ei ollut enää ihan parhaassa kunnossa kaikkien lukuisien vuosien ja pesujen jälkeen. 










Silitin ensin liinasta pahimmat rypyt pois ja leikkasin liinan molemmista reunoista kapeammat suikaleet pois.









Sen jälkeen leikkasin jäljellä olevan liinan keskiosan keskeltä kahtia. Liinalla oli pituutta vähän reilu metri.  Reunapalasista letitin kolmella letillä kranssille ripustuslenkin. 







Olen aika laiska tekemään mitään viimeistelyä tai muuta "nysväämistä" eli sen sijaan, että olisin ommellut liinasta nauhaa, tyydyin silittämään kummastakin reunasta kääntöpuolelle reilun sentin kaistaleen.







Kieputin ensimmäisen liinanpuolikkaa styrox renkaan päälle ja liimasin liinan loppupätkän timpurinliimalla kiinni renkaaseen.







Ja sen jälkeen kieputin toisen puolikkaan liinasta. Aloitin kieputtamisen limittäin edellisen lopun päälle, niin että liimaamani loppu jäi siististi uuden kerroksen alle. 

Kun rengas oli pohjustettu valmiiksi kiinnitin ripustuslenkin paikoilleen ompelemalla. Sydämiin laitoin rusetit punaisesta koristenauhasta ja ompelin ne rusetista kiinni kranssiin. Viimeisenä silauksena lisäsin vielä kanelitankoja juuttinarulla solmimalla kiinni kranssiin. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2