Etana "Elli" mustasavesta


Etana kukkaruukku

Lyhyt takauma kesään ja mustasavi kokeiluihin. Savea tosiaan on hyvin montaa erilaista. Mustasavi soveltuu hyvin erilaisten isompien esineiden ja vaikka patsaiden tekemiseen. Se on kohtuullisen karkeaa käsitellä, joten esim. dreijaamiseen se ei kovin hyvin sovellu. 

Itse tein kokeiluni pihalla, kun totesin, että mustasavi värjää todella tehokaasti kaikki paikat. Kuvassa etanan alla oleva lakanakangas oli alunperin hyvin vaalean beigen värinen. Savitöitä ei kannata tehdä suoraan muovisen alustan päälle, sillä kuivuessaan savi tarttuu muoviin kovaa kiinni. 






















Nyt syksyllä keramiikkakurssilla etana sitten poltettiin. Pikkuisen jännitti, miten sen käy uunissa, kun en älynnyt tehdä siihen tarpeeksi ilmareikiä. Kun tekee noinkin paksun työn, pitäisi osata todella huolellisesti varmistaa, ettei työhön jää sisälle ilmakuplia, jotka pahimmassa tapauksessa halkaisevat työn palasiksi polton aikana.








Etana onneksi säilyi kokonaisena poltosta. Raakapolton jälkeen lasitin etanan "syksynvihreällä". Kuvassa lasiteämpärin kahvassa näkyy mallikappale lasitteesta. Riippuen lasitekerroksen paksuudesta tulos on joko vihreää tai ruskeaa tai jotain siltä väliltä. Mustasavessa monet lasitteet häviävät näkyvistä kokonaan, joten laitoin lasitetta etanan päälle todella reilun kerroksen. 








Ja tällainen melkeinpä pronssin värinen siitä sitten tuli. Nyt vain kesää odottamaan, että ruukkuun voi istuttaa jonkun värikkään kesäkukan.   
  






 


Kommentit

  1. Ihana! Hetki pitää kesää odotella, mutta kyllähän se sieltä aikanaan tulee. Sitä ennen toivottelen mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällä hetkellä tosiaan tuntuu, että kesään on vielä pitkä aika, mutta sitä odotellessa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2