Sulatuslasia pikkuikkunoihin

Sulatuslasikoristeita

Sulatuslasista tehdyt työt toimivat parhaiten, kun ne ovat ikkunassa / valoa vasten. Olenkin tehnyt useita sulatuslasitöitä 50-luvun (rintamamies) omakotitalomme yläkerran  pikkuikkunoihin.

Oma ehdoton suosikkini on tämä enkeli. Harvoin olen voinut todeta omista töistäni, että onnistui yli odotuksien, mutta tämä enkeli on kyllä täyttänyt toiveeni. Kaikissa näissä töissä on pohjaksi leikattu yhtenäinen kirkas, pikkuikkunan kokoinen lasi, jonka päälle on sitten liimattu lasiliimalla erimuotoisia, kokoisia ja värisiä laseja. Nämäkin ovat kaikki bullseye lasia, kuten muutkin tekemäni sulatuslasityöt. Sulatuksen jälkeen sitten nämä pienet lasinpalaset jäävät vähän koholleen pohjasta, mutta terävät särmät hioutuvat pois leikkauspinnoista.


Ja kun kuvakulma tai valo ulkona muuttuu, vaihtaa enkelin mekkokin väriään.


Sulatuslasi on yllätyksiä täynnä. Tämän perhosen oli tarkoitus lennellä auringonpaisteessa, mutta yllättäen keltaiseksi luulemani lasijauhe muuttuikin sulatuksessa punaiseksi. Tekevälle sattuu.... 

Ennen sulatusta.



Ja sulatuksen jälkeen.


Yksi lapsistani oli pienempänä suunnattoman ihastunut kaikenlaisiin pöllöihin. Sen innoittamana tein hänen huoneensa ikkunaan pöllön. Kun ilta laskeutuu, muuttuu pöllönkin väritys pehmeämmäksi. Tässä kuvassa (valossa) puunrunko ja oksa, jolla pöllö istuu, näyttävät lähes ruskeilta.


Kun aurinko paistaa ikkunaan, näkee, että runko on tehty mustista lasinpalasista ja siniset muuttuvat kirkkaiksi. Tässäkin työssä olen hyödyntänyt erikokoisia, muista töistä jääneitä hukkapaloja. Näissä paloista tehdyissä sulatuslasitöissä on se hauska puoli, että pienistäkin jämäpaloista voi tulla jotain hauskaa, vaikka pöllön varpaat. Talteen siis kaikki ylijäämät ja suunnittelemaan niistä uusia kuvioita.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2