Koruja sulatuslasista

Koruja

Kun isommista sulatuslasi töistä, joita olen tehnyt on jäänyt sekalaisia palasia yli, olen värkännyt niistä erilaisia koruja. Koruja voi tehdä erilaisista lasinpalasista, frittejä, sulatuslasi puikkoja, pientä hilettä, jne. 

Erilaiset lasit käyttäytyvät sulatuksessa eri tavoin, itse olen käyttänyt pelkästään Bullseye sulatuslasia. Ei tarvitse pelätä, että työ hajoaa sulatuksen aikana.

Punaisen kankaan päällä lasin värit näyttävät tyystin toiselta, kun noissa toisissa kuvissa, joissa korut ovat vaaleaa pohjaa vasten. Kaulakorukin näyttää eri vaatetta vastaan hyvinkin erilaiselta  


Osaan koruista olen tehnyt kiinnityslenkin jo valmiiksi uuniin mennessä. Lasinpalaset on helpointa kiinnittää toisiinsa lasiliimalla ennen uuniin menoa. Myös pienet palat mehiläisvahaa toimivat kiinnityksessä. Kiinnityslanka sitten vaan lasinpalasten väliin ja se jää tukevasti paikalleen, kun lasi sulaa.


Näihin tuleviin korvakoruihin en laittanut lankaa, vaan ajattelin kiinnittää niihin erikseen ripustus koukut sulatuksen jälkeen. Osa valmiista koukuista on aika paljon sirompia kuin nuo langasta vääntelemäni.


Tässä vielä yksi isompi kuva noista erimuotoisista ja mallisista kaulakoruista. Näissä värikkäät palat ja jauheet on ripoteltu tavallisen kirkkaan lasin päälle. Toki koruihin löytyy sitten erilaisia valmiiksi kirjavia ja koristeellisiakin laseja.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2