Halloween kummituksia

Halloween juhlaa ja kummituksia


Itse en ole yleensä kovin innokas juhlimaan mitään juhlia, mutta nyt sain inspiraation Halloweenista.  Kokeilin tehdä savesta kummitusta. Kummituksissa on käytetty jokaisessa erilaista savea ja erilaista lasitetta. Lopputuloksena hyvinkin erinäköisiä hahmoja. 
Näistä voi sitten itse kukin päätellä ovatko ne pelottavia, surullisia vai kenties ihmeissään olevia kummituksia. 
Illan pimetessä on mukava laittaa tuonne kummituksen sisälle lämpökynttilä tunnelmaa luomaan. 



Tein aluksi kaulimella savipalasista satunnaisen muotoisia pyöreähköjä levyjä. Sen jälkeen asettelin savilevyn kartion muotoisen muotin päälle ja väliin lakanasta palasia tueksi, että kummitukset kuivuivat haluamaani muotoon eivätkä tarttuneet kiinni styroksiin. Asettelin savea niin, että saisin sen näyttämään kankaalta. Annoin saven kuivua kunnolla ja sen jälkeen vielä pehmeällä kostealla sienellä viimeistelin "lakanan reunoja" ja silmä ja suuaukkoja. 


Märkinä ja ilma lasitusta kummitukset näyttivät minusta vielä vähän pliisuilta. Kokeilinkin jokaiseen kummitukseen erilaista lasitetta, kun arvelin, että lopputulos on hauskemman näköinen, jos kaikki eivät ole vain samanlaisia "lakanan valkoisia". Lasituksen jälkeen ja valossa ne näyttävätkin kaikki vähän erilaisilta. Laitoin ne metallisen tarjottimen päälle, niin alle voi sitten laittaa kynttilänkin huoletta palamaan. 





Hauskaa Halloweenia kaikille!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2