Aikuisten väritysjuttuja

Mandaloita


Jokunen vuosi sitten alkoi oikein boomi aikuisten värityskirjoista. Plarasin useaan otteeseen erilaisia kirjoja kunnes löysin Johanna Basfordin "Salainen puutarha" väritettävät postikortit. Ihastuin kirjaan ensisilmäyksellä.

Postikorteissa olevat kuvat viehättivät minua ja kun kortit ovat kunnollisella paksulla pahvilla, niin niiden värittämiseen voi huoletta käyttää erilaisia kyniä. Monessa muussa värityskirjassa kuvat tuntuivat "hutaistuilta" ja niissä oli valmiiksi painettuna paljon mustia reunuksia tai täytteitä.



Värittämisen olen käyttänyt useita erilaisia kyniä. Postikortteihin enimmäkseen noita Stabilon ohuita tusseja ja isompien alueiden värittämiseen Stabilon puukyniä. Uusimpana hankintana kuvassa alimpana olevat näkyvät tussit (Lidlistä), joissa on kaksi eripaksuista päätä. Niitä aion kokeilla tänään. 




Kuvien värittäminen on tosi rentouttavaa, välillä suorastaan hypnoottista, miten aika häviää. Toinen "aikuisten värityskirja", joka tarttui matkaani on Gummeruksen Mandalat. Mandala kuvioiden väritysten parissa on vierähtänyt jo tunti jos toinenkin. 





Kirjasta löytyy niin isoja, koko sivun täyttäviä mandaloita, kun pienempiäkin, enemmän tarkkuutta vaativia kuvioita. Osalla sivuista on keskellä mandala, jota voi sitten laajentaa haluamallaan tavalla.





Suosittelen lämpimästi kokeilemana. Alla vielä muutama kuva tuosta Mandalat kirjasta. 


Mukana on myös muutama koko sivun värityskuvio. Alla olevaan koko sivun kuvaan käytin ainoastaan puuvärikyniä. 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Makramee näpertelyä

Makramee avaimenperät

Makramee kurssilla osa 2